la-Cluj Napoca.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii clujenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Prefectul a emis ordinul de încetare de drept a mandatului președintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a emis luni ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat după ce a fost arestat și trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și-a depus demisia

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și-a dat vineri demisia din funcția pe care a deținut-o din 2012, el fiind în acest moment trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului academic clujean

Reprezentanți ai mediului academic clujean s-au întâlnit miercuri, 1 octombrie, cu candidatul Alianței Creștin-Liberale la președinția României, Klaus Johannis.

Soprana Angela Gheorghiu va primi titlul de DHC al Academiei de Muzică "Gh. Dima"

Soprana Angela Gheorghiu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, reprezentanții instituției clujene dorind ca prin acest eveniment să marcheze și împlinirea, în acest an, a 95 de ani de la înființare.

Aplicații pentru conducerea asistată, cu scopul prevenirii accidentelor, create de o echipă de cercetători clujeni

O echipă de cercetători clujeni lucrează la o serie de aplicații care vor putea fi folosite pe telefonul smartphone sau pe tabletă și care au ca scop conducerea asistată, cu scopul prevenirii accidentelor.

Opera Națională Cluj-Napoca a primit dreptul, după un secol de funcționare, de a-și pune numele pe fațada clădirii

Numele Operei Naționale Române Cluj-Napoca va fi scris, pentru prima de la înființarea acesteia în 1919, pe frontispiciul clădirii în care funcționează de 95 de ani.

Primul ghid al tranzacțiilor imobiliare din România, lansat de ANEVAR

Primul ghid al tranzacțiilor imobiliare din țară a fost lansat luni de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca. Documentul arată că în Cluj-Napoca s-au tranzacționat 3.324 de proprietăți imobiliare cu o valoare de peste 155 de milioane de euro, peste 70 la sută din tranzacțiile analizate fiind realizate cu bani din surse proprii.

Prefectul județului Cluj a anunțat calendarul stabilit pentru începerea lucrărilor la centrala Tarnița-Lăpuștești

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că a fost stabilit calendarul procedurilor care privesc desemnarea firmei ce se va ocupa de construirea centralei hidroelectrice de acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești.

A fost finalizată noua sală polivalentă din Cluj-Napoca, o investiție de 70 milioane de lei

Noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, a cărei investiție s-a ridicat la aproximativ 70 de milioane de lei, a fost finalizată. În prezent se derulează procedurile de recepție a sălii de către Primăria Cluj-Napoca, care vor dura până la jumătatea lunii octombrie, urmând ca în 31 octombrie construcția să fie inaugurată printr-un concert al cântărețului James Blunt. 

O revistă a UBB Cluj-Napoca a intrat în topul mondial al revistelor academice de administrație publică

Publicația "Transylvanian Review of Administrative Sciences", editată de către Departamentul de "Administrație Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării" din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), ocupă locul 30 în topul mondial al revistelor academice de administrație publică, fiind cea mai bine cotată revistă din Europa de Est. 

Scrimă: Radu Dărăban a câștigat Cupa României la floretă

Scrimerul Radu Dărăban (CSU Cluj-Napoca) a câștigat, luni, Cupa României la floretă individual, la Baza Sportivă Politehnica 2 din Timișoara, după ce l-a învins în finală pe Iulian Teacă (CSU Poli Timișoara), cu scorul de 15-8.

Jichiș, prima comună din țară, în care au fost sterilizați și microcipați toții câinii

Comuna Jichiș este prima localitate din țară în care absolut toți câinii, cu stăpân sau fără, au fost sterilizați și microcipați. Acțiunea a fost organizată cu acordul stăpânilor, fără niciun fel de constrângeri, și cu costuri zero din partea acestora.

Raed Arafat a devenit Profesor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai din Cluj

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a primit, joi, titlul de Profesor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii la care au asistat cadre didactice și oficialități județene.

Opera Națională din Cluj aniversează 95 de ani de la înființare

Opera Română și Teatrul din Cluj au luat ființă odată cu efervescența evenimentelor culturale de după anul 1918, la inițiativa compozitorului și culegătorului de folclor Tiberiu Brediceanu.

Cluj-Napoca, singurul oraș românesc inclus într-un important proiect al UE de promovare a unui stil de viață sănătos

Primăria Cluj-Napoca va susține până în vara anului viitor principalul proiect de comunicare privind adoptarea unui stil de viață sănătos aflat în derulare în Uniunea Europeană. 

Expediția celor doi tineri care au traversat creasta Carpaților s-a încheiat după 52 de zile

Cei doi tineri care au pornit într-o expediție de explorare a crestei Carpaților pentru a verifica starea marcajelor și pentru a consemna pericolele care pot apărea în asemenea locuri s-au întors acasă, la Dej. Adrian Marton și Gabriel Gălbează, membri ai Organizației "Cercetașii României" din Dej, au terminat vara aceasta liceul. Ei au parcurs, în 52 de zile, creasta Carpaților Occidentali, Meridionali și a celor Orientali.

Peste 150 de producții la Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2014

Peste 150 de producții, workshop-uri dedicate pasionaților de film, precum și un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans vor fi prezentate la cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj 2014, care se va desfășura în perioada 10 - 19 octombrie.

Ministrul Aurelia Cristea, aleasă președinte al PSD Cluj-Napoca

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a fost aleasă, joi, președinte al filialei municipale Cluj-Napoca a Partidului Social Democrat.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, supranumit ''Muzeu European'' în 1997, este una dintre cele mai prestigioase instituții muzeale cu profil artistic din România. Cu un patrimoniu deosebit de valoros de artă românească și europeană acesta a fost nominalizat, în 1997, pentru Premiul Muzeul European al Anului - EMYA (European Museum of the Year Award).

Utilajele cu care Bechtel a lucrat la construirea Autostrăzii Transilvania, scoase la licitație

Utilajele pe care compania americană Bechtel le-a folosit la construirea Autostrăzii Transilvania au fost scoase marți la licitație de firma Ritchie Bros. Auctioneers B.V.

Județul Cluj: scurt istoric

Județul Cluj, situat într-o zonă fizico-geografică complexă, cu variate forme de relief care coboară dinspre culmile Carpaților Occidentali spre Câmpia Transilvaniei, a oferit de timpuriu condiții propice desfășurării neîntrerupte a activității umane.

Municipiul Gherla

Municipiul Gherla este situat în zona îmbinării Câmpiei Transilvaniei cu Podișul Someșan, la confluența râului Fizeș cu Someșu Mic, la 252-261 m altitudine și la o distanță de 45 Km nord-est de municipiul Cluj-Napoca (reședință de județ).

Municipiul Câmpia Turzii

Municipiul Câmpia Turzii este situat în județul Cluj, în nord-estul câmpiei cu același nume, pe malul drept al râului Arieș, nu departe de confluența acestuia cu Mureșul. Se află la poalele sudice ale Colinelor Ludușului, la o altitudine de 450 m și la 30 km de municipiul reședință de județ, Cluj-Napoca.

Municipiul Dej

Municipiul Dej este situat în județul Cluj, pe malul stâng al râului Someș, la confluența dintre râurile Someșul Mare și Someșul Mic. Se află la 250 m altitudine, la zona de contact a teraselor Someșului cu Dealurile Dejului și la o distanță de 60 km de municipiul reședință de județ, Cluj-Napoca.

Municipiul Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca, reședința județului Cluj, se află în centrul Transilvaniei, în nord-vestul Podișului Transilvaniei, pe cursul mijlociu al Someșului Mic. Este situat la 345-360 m altitudine și este înconjurat de Dealurile Clujului și Feleacului.

Municipiul Turda

Municipiul Turda este situat în partea de nord a Câmpiei Turzii, la poalele prelungirilor de sud-est ale Dealului Feleacului, la 330-350 m altitudine, pe stânga râului Arieș, la 30 km sud-est de Cluj-Napoca (reședință de județ).

Județul Cluj: prezentare

Județul Cluj este situat în jumătatea Nord-Vestică a țării, în centrul provinciei istorice Transilvania, în zona de contact a trei unități naturale reprezentative: Munții Apuseni, Podișul Someșan și Câmpia Transilvaniei.

Muzeul de Istorie Turda

Muzeul de Istorie Turda, ocrotind patrimoniul cultural existent în această zonă bogată în vestigii arheologice, este găzduit de fostul Palat Princiar situat în Str. B. P. Hașdeu nr. 2 din municipiul Turda, județul Cluj.

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Cluj Napoca

Muzeul de Istorie a Farmaciei, primul muzeu de acest gen din țara noastră, se află în Cluj-Napoca, pe strada Piața Unirii nr. 28 și deține peste 3000 de exponate datând din secolul al XIV-lea. Un muzeu similar se află în Sibiu.

U Cluj - CFR 1907, povestea celei mai lungi rivalități din fotbalul românesc

Derbiul dintre echipele "U" Cluj - CFR este cel mai vechi din România, iar povestea sa a început în urmă cu 100 de ani.

Clujul, locul începuturilor producției de film din Transilvania

La scurtă vreme după lansarea invenției fraților Lumiere și după realizarea primelor proiecții cu public, în decembrie 1895, cinematograful ajunge și în Cluj, pe atunci unul dintre orașele importante ale Imperiului lui Franz Josef.

Singura biserică din lemn semnată de Horea, la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca

Puține lucruri au rămas în lume iscălite de mâna lui Horea, conducător al răscoalei țărănești de la 1784 din Transilvania, iar unul dintre ele, singurul în lemn, se află în Parcul Etnografic Național 'Romulus Vuia' din Cluj-Napoca, primul muzeu în aer liber din România.

Alte știri: 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015